Het originele manuscript van de dichtbundel 'Nostradamus', in de vorm van een geïllustreerd poëziealbum opgedragen aan zijn vrouw, werd aan Literarte toevertrouwd om er een getrouw facsimile van te maken. Het werd door Fotogravure De Schutter, Antwerpen, gerealiseerd. De grote variatie aan 'verluchting' in het handschrift - gekleurde initialen, ingekleefde aluminiumfolie en notitieblaadjes, tekeningen met balpen, Chinese inkt en viltstift, goudkleur, inlegbladen en dergelijke maakte het realiseren van dit facsimile een technisch moeilijke klus waar ook heel wat handwerk bij te pas kwam. Het boek werd in imitatie van het origineel ingebonden door Boekbinderij Jansen te Edegem.
Het facsimile wordt begeleid door een publicatie met een diepgaande studie van de poëzie van Paul Snoek door een keuze uit de gedichtenvan Paul Snoek. Het wordt geïllustreerd met enkele foto's van de hand van Herman Selleslags. De vormgeving is van Bob Matthysen.
Het facsimile en het begeleidend boekje worden samengehouden door een aluminium klem waarin een opening is uitgespaard in de vorm van een snoek.

 

 

 

 


Uitverkocht